Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csiszolástechnika

A csiszolástechnikai termékek javítják az elkészített munkadarabok pontosságát és az esztétikai megjelenését. Fontos a késztermék megfelelő felületi minősége és az élek szép eldolgozottsága.

Szemcseméret, csiszolóanyag finomság, "P" érték

A csiszolóanyagok egyik legfontosabb jellemzője a szemcseméret. Ez határozza meg, hogy az adott csiszolóanyag mennyire finom, vagy éppenséggel durva, ahogy a köznyelvben is használatos.
A csiszolóanyagok hátoldalán látható “P” jelzést követő számérték, azt mutatja, hogy az adott csiszolóanyag milyen finomságú szemcsével készült. A számérték a hordozóanyag 1 coll (25,4 mm) hosszúságára jutó egyenlő rácsnyílások számát jelenti. A rácsnyílás, mint egy szita határozza meg a felhordott szemcsék méretét. Minél nagyobb ez a számérték, annál kisebb a rácsnyílás, ezáltal annál kisebb, finomabb a szemcse.
A megfelelő felület elérése érdekében különböző finomságú csiszolóanyagokat kell használni. Fontos, hogy meghatározott sorrendben, fokozatonként alkalmazzuk az egyre finomabb csiszolóanyagokat. Ha kimarad egy szemcsefokozat, az azt eredményezi, hogy a durvább szemcse okozta mélyebb csiszolási nyomokat a két lépcsővel finomabb szemcse már nem tudja maradéktalanul eltüntetni.

Rendezés:
Nézet: